Usługi sommelierskie
Wykorzystaj wiedzę i umiejętności Master Sommeliera
w swojej firmie lub restauracji
Nazywam się Adam Pawłowski i jestem Master Sommelierem – pierwszą osobą w Polsce i jedną z 270 na świecie, które uzyskały ten prestiżowy tytuł. Otrzymuje się go za osiągnięcie najwyższego poziomu wiedzy w dziedzinie wina i innych napojów, a także nieprzeciętnych umiejętności ich serwowania oraz łączenia z jedzeniem. Master Sommelier posiada także przygotowanie trenerskie do przekazywania wiedzy teoretycznej połączonej z praktyką wina.
Szlify w branży zdobywałem w Northcote, restauracji odznaczonej gwiazdką w prestiżowym przewodniku Michelina. To właśnie tam, przez 6 lat, jako Head Sommelier zarządzałem jedną z najlepszych kart win w Wielkiej Brytanii i dowodziłem grupą jednych z najbardziej utalentowanych sommelierów w kraju.
Usługi sommelierskie dla firm
Moje umiejętności i wiedzę możesz wykorzystać do uświetnienia branżowego eventu, przeszkolenia pracowników czy skomponowania karty win. Współpracując ze mną masz gwarancję otrzymania najwyższej jakości usług świadczonych w dostosowanej do okazji atmosferze: od prowadzonych na luzie nieformalnych degustacji po oficjalne wystąpienia.
Usługi sommelierskie dla restauracji i hoteli
- Budowa od podstaw lub rozwój już funkcjonującej karty win, alkoholi, napojów
- Zaaplikowanie mechanizmów maksymalizujących zyski ze sprzedaży
- Profesjonalne wyszkolenie kadry i zapewnienie materiałów szkoleniowych
- Dobór win do menu
- Dobór szkła i sprzętu do prawidłowego serwowania i przechowywania win
- Współpraca długofalowa zorientowana na utrzymanie standardów
- Szkolenia winiarskie skrojone pod indywidualne potrzeby Twojej restauracji
Usługi sommelierskie dla klientów korporacyjnych i współpraca przy eventach
- Prowadzenie eventów, których scenariusz oparty jest na łączeniu wina z jedzeniem
- Preelekcje na konferencjach
- Prowadzenie Masterclass, warsztatów i seminariów z zakresu wina i jedzenia
- Prowadzenie nieformalnych degustacji
Masz pytania lub potrzebujesz innych usług sommelierskich?
Porozmawiajmy i sprawdźmy, czy znajdziemy przestrzeń do współpracy.
Napisz do mnie: